Artikkelit aiheesta: Sähköposti

Sähköpostitilin ylläpitotoimet ja arkistointi

Jos käytät IMAP-protokollaa ja/tai Webmailia, sähköpostilaatikkoon voi kerääntyä vuosien mittaan paljon sähköposteja. Sähköpostit saattavat hidastaa esim. Webmailin käyttöä merkittävästi ja vievät myös käytettävissä olevaa levytilaasi. Tässä on lueteltu vinkkejä, joilla saat siistittyä laatikkoasi.

Arkistointiin tarkoitettuja sovelluksia Windowsille

Sovelluksella voit arkistoida IMAP-sähköpostitilisi sisällön tai osan sen kansioista.

- ImapDownloader
- MailStore Home

Webmail

Avaruus.netin Webmailissa voit tehdä tarvittavia toimintoja, jotka auttavat hallitsemaan sähköpostitilisi kokoa. Alla on listattu joitakin niistä.

Roskakori ja kansioiden tiivistys

Tarkista, että roskakori tyhjennetään ja kansiot tiivistetään aina uloskirjauduttaessa.

Napsauta Webmailin oikealla yläkulmassa olevaa Asetukset -painiketta.
Valitse vasemmalta paneelista kohta Palvelinasetukset.
Laita rasti kumpaankin ruutuun: [Tyhjennä roskakori kirjautuessa ulos] ja [Tiivistä kansiot kirjautuessa ulos]

Kooltaan isojen kansioiden tutkiminen

Saat yksittäisen sähköpostilaatikon kansioiden kokoa tutkittua kirjautumalla Avaruus.netin Webmailiin.

Kun olet kirjautunut:

Napsauta Webmailin oikealla yläkulmassa olevaa Asetukset -painiketta.
Valitse välilehti Kansiot.
Valitse vasemmalta haluamasi kansio, jota haluat tutkia.
Valitse sitten Kansion ominaisuudet -ikkunasta välilehti Tietoja.
Paina Koko - Napsauta saadaksesi kansion koon ja saat kansion koon näkyviin.

Näin voit tutkia, mikä kansio vie tilaa eniten. Voit sitten esimerkiksi arkistoida tai poistaa viestejä kyseisestä kansiosta.

Viestien arkistointi lataamalla

Valitse Webmailin Viestit-ikkunassa alhaalla olevasta laatikosta kaikki viestit ("musta laatikko").
Napsauta Webmailin oikealla yläkulmassa olevaa Asetukset -painiketta.
Valitse valikosta Lataa.
Valitse esimerkiksi zip-paketti.

Huom! Arkistointi tätä menetelmää käyttäen EI toimi isolle määrälle viestejä!

Mitä teen, kun sähköpostitilin tila on jo täyttynyt?

Suosittelemme käyttämään Webmailia ja poistamaan sähköposteja sitä kautta. Valitse Webmailissa poistettava sähköposti tai poistettavat sähköpostit napsauttamalla sähköpostinäkymästä. Valinnan jälkeen (kun valitut sähköpostit ovat aktivoitu) paina Shift- ja Delete-painiketta yhtäaikaisesti ja sinulla avautuu ikkuna, jossa vielä pyydetään varmistusta pysyvälle poistamiselle.

Päivitetty: 17/05/2023