Asetukset Windows Mail -ohjelmaan

Seuraavassa esitellään sähköpostiasetusten täyttäminen Windows Mail -ohjelmalle (IMAP-yhteyttä käytetään). Huomaathan, että esimerkkikuvat saattavat poiketa hieman riippuen ohjelman versiosta.

• Avaa Windows Mail / Sähköposti.
  • Valitse ratasikoni alhaalta. Valitse oikealle aukeavasta paneelista Hallitse tilejä.

• Valitse tili -ikkunassa napsauta Lisäasetukset.

• Valitse Internet-sähköposti.

• Internet-sähköpostitili -ikkunassa kirjoita kenttiin sähköpostiosoitteesi ja käyttäjänimi. Käyttäjänimi on sähköpostiosoitteesi kokonaisuudessaan ja salasana on asiakassivuilla sähköpostilaatikolle asetettu salasana. Tilin nimeksi voit keksiä vapaavalintaisen tekstin.

Vierittämällä ikkunaa tarvittaessa alaspäin, saat loput täytettävät kentät näkyviin.

Kirjoita kenttään Saapuvan sähköpostin palvelin osoite: mail.avaruus.net. Tilin lajiksi valitse IMAP4.

Kirjoita kenttään Lähtevän sähköpostin (SMTP) palvelin oman operaattorisi tarjoama SMTP-palvelin.

Alla on listattu joidenkin suomalaisten operaattorien SMTP-palvelimia. Jos operaattorisi puuttuu listasta, otathan yhteyttä operaattoriisi SMTP-palvelimen selvittämiseksi.

• Elisa: smtp.kolumbus.fi
    • Sonera: mail.inet.fi
    • DNA: smtp.dnainternet.net
    • Welho: smtp.welho.com
    • PPO: smtp.kotinet.com

Tarkista, että seuraavat kohdat EIVÄT OLE VALITTUNA:

• Lähtevän sähköpostin palvelin edellyttää todennusta
    • Käytä sähköpostin lähettämiseen aina samaa nimeä ja salasanaa
    • Edellytä lähtevältä sähköpostilta SSL-yhteyttä

Tarkista, että seuraava kohta ON VALITTUNA:

• Edellytä saapuvalta sähköpostilta SSL-yhteyttä

Valmista! Mikäli sähköpostin vastaanotto tai lähetys eivät toimi, tarkista huolellisesti asetukset painamalla hiiren oikealla näppäimellä tiliä, valitsemalla Tiliasetukset ja etenemällä sieltä edelleen tarkempiin asetuksiin.