Asetukset Android-laitteisiin

Android-laitteet

Mobiililaitteilla on suositeltavaa luoda IMAP-sähköpostitili sähköpostiohjelmaa varten. Huomaathan, että esimerkkikuvat saattavat poiketa hieman riippuen laitteestasi.

1. Mene laitteen Asetukset (Settings) -valikkoon.
  2. Valitse Tilit (Accounts) ja Lisää tili (Add account).
  3. Valitse tiliksi IMAP.

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi kokonaisuudessaan ja paina Seuraava.

Kirjoita kenttiin saapuvan postin asetukset alla olevan kuvan mukaisesti. Käyttäjätunnus- ja Salasana-kenttään kirjoita omat sähköpostilaatikkoosi liittyvät tiedot. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi kokonaisuudessaan ja salasana on asiakassivuilla sähköpostilaatikolle asetettu salasana.

Tarkista vielä, että Palvelin, Portti ja Suojaustyyppi vastaavat kuvaa ja paina sitten Seuraava.

Kirjoita lähtevän postin asetuksiin SMTP-palvelimeksi oman operaattorisi tarjoama SMTP-palvelin.

Alla on listattu joidenkin suomalaisten operaattorien SMTP-palvelimia. Jos operaattorisi puuttuu listasta, otathan yhteyttä operaattoriisi SMTP-palvelimen selvittämiseksi.

• Elisa: smtp.kolumbus.fi
  • Sonera: mail.inet.fi
  • DNA: smtp.dnainternet.net
  • Welho: smtp.welho.com
  • PPO: smtp.kotinet.com

Varmista vielä, että Portti ja Suojaustyyppi vastaavat kuvaa. Tarkista myös, että Vaadi kirjautuminen -valintalaatikkoa ei ole valittu ja paina sitten Seuraava.

Tämän jälkeen pääset muokkaamaan vielä tiliasetuksia vapaavalintaisesti. Paina sen jälkeen Seuraava.

Tilisi on nyt luotu ja pääset käyttämään sitä nyt Androidin omalla sähköpostisovelluksella. Lisää vielä oma nimesi, joka näkyy lähettämiesi sähköpostien vastaanottajille ja paina Seuraava.