FTP-yhteys web-palvelimelle

FTP-yhteys ja suojattu SFTP-yhteys

FTP on tavallisin tapa siirtää kotisivut palvelimelle. Suosittelemme käyttämään suojattua SFTP-yhteyttä tietoturvasyistä.

FTP-ohjelmistoja

Microsoft Windows

Mac OS X

Linux

Yhteysasetukset

Kun olet asentanut esimerkiksi jonkin edellä mainituista ohjelmista, avaa ohjelma ja käytä seuraavia asetuksia.

• Protokolla/Protocol: SFTP (Secure FTP)
  • Portti/Port: 23 ← Huomaa vaihtaa oletusportti 22:sta!
  • Host address/Isäntänimi: www.OMADOMAIN.FI
Korvaa OMADOMAIN.FI varsinaisella verkkotunnuksellasi.

FTP-ohjelmaan tarvitset myös alla olevat tiedot, jotka saat lähettämästämme avausvahvistuksesta tai kirjautumalla asiakassivuille ja napauttamalla päävalikosta Asetukset -> Sivut -> Välilehti: Yhteydet palvelimelle.

• Käyttäjätunnus
  • Salasana

Jos haluat käyttää suojaamatonta FTP-yhteyttä (ei suositeltavaa), käytä porttina 21.

Hakemistorakenne kotihakemistossa

Maailmalle näkyvät tiedostot ladataan hakemistoon: /public/html tai /public/OMADOMAIN.FI
Polun voit tarkistaa asiakassivuilta (Asetukset -> Sivut).

Lokitiedot löytyvät hakemistosta /logs
Statistiikka löytyy hakemistosta /stats